Publicerad den

Tälta i Stockholm – tre utflyktstips

Ofta förknippar man sommar i Stockholm med häng på uteserveringar eller glassätning på skansen. Men vi på GearRentle vill slå ett slag för att sommar i Stockholm även kan innebära fantastiska naturupplevelser om man bara tar sig en bit utanför stadens puls. Det finns många smultronställen runt om Stockholm som passar perfekt för den som vill testa på uteliv. Därför kommer vi i detta inlägg presenterar vi tre fina utflykterna för att tälta i Stockholm.

Rävsten

Rävsten är en liten idyllisk ö sydost om Gräsö. Ön bjuder både på skog, klippor och öppna marker med betande djur. Här kan du även hyra kajak och göra en tur i Gräsös vackra skärgård. För att ta sig till ön bokar man passbåt från Gräsö (Detta görs via denna länk: https://www.upplandsstiftelsen.se/ravstens-stugby-startsida/passbaten__5137). 

Det finns många fina ställen att sätta upp tält eller hänga en hammock på ön. För den mer bekväma finns det även stugor att hyra samt flera andra faciliteter såsom bastu vid havet (detta rekommenderas starkt).

Tre killar i en passbåt på väg till Rävsten för att tälta i Stockholm
I passbåten mellan Gräsö och Rävsten

Kärsön

För den som helst inte vill söka sig långt från Stockholms innerstad kan vi även rekommendera Kärsön. Bara fem minuter med buss från Brommaplan hittar du denna näst intill obebyggda ö. Längs ön går Kärsöleden som bjuder på vackra vyer ut över Mälaren och Drottningholms slott. På ön finner du även fårhagar med fler hundra år gamla ekar och lövskogar med ovanlig flora, men också storväxta tallar över mattor av blåbärsris. 

Det finns många fina ställen att övernatta på om man har tält eller en hammock med sig. Men kom ihåg att det är förbjudet att tälta på ön mer än två nätter i rad!

Paradiset

Paradisets naturreservat gör skäl till sitt namn. Denna skogsoas strax söder om staden är perfekt för en vandringshelg med övernattning för den som vill tälta i Stockholm. De bästa tältplatserna kan man hitta på norra sidan om Kärrsjön. Här finns det även en iordninggjord rastplats med enklare bänkar och en öppen eldstad, perfekt för korvgrillning. För den som gillar fiske finns det god möjligheter till detta i naturreservatet.


Oavsett vart du väljer att tälta i Stockholm så har vi utrustningen som du behöver. Hyr något av våra tält/hammock kit med tillhörande sovsäck och liggunderlag och njut av naturen!